Massor av jullovsaktiviteter i mellandagarna

SÖLVESBORG Artikeln publicerades
Det blir i år en storsatsning på jullovsaktiviteter för alla barn och ungdomar. Fr.v: kulturkommunikatör Malin Håkansson, chef för fritidsgårdarna Fredrik Belfrage, House of padels Hasse Larsson och bibliotekarien Anke Fandrey.
Foto: Jörgen Klinthage
Det blir i år en storsatsning på jullovsaktiviteter för alla barn och ungdomar. Fr.v: kulturkommunikatör Malin Håkansson, chef för fritidsgårdarna Fredrik Belfrage, House of padels Hasse Larsson och bibliotekarien Anke Fandrey.

Kommunen gör en storsatsning på jullovsaktiviteter för barn och ungdomar. Totalt satsas 100 000 kronor.

– Tack vare ekonomiska bidrag från regeringen har vi kunnat genomföra ett gigantiskt smörgåsbord av gratisaktiviteter främst under våra skollov riktat mot barn och ungdomar, säger chefen för fritidsgårdarna Fredrik Belfrage.

Det är första gången som kommunen gör en satsning på just jullovsaktiviteter.

Satsningen görs av kommunen själv, men också i samarbete med andra aktörer.

En av dem är House of padel.

– Vi har plats för 32 ungdomar i två grupper med instruktörer. Vi börjar klockan tio på förmiddagen och slutar fem timmar senare, säger Hasse Larsson från House of padel.

Bland annat ska Gammalstorps skytteförening under två dagar köra luftgevärsskytte i sin skyttelokal, dansworkshop med Danze zone, Puls kör body attack-pass, cirkel- och tabata-pass, parkour med Sölvesborgsgymnasterna. Den 22 december blir det isdisco på Sölveshov.

Den 27 december ska hela idrottshallen fyllas med hoppborgar och den 28 december blir det resa till norra Europas största akvarium Blå planeten i Köpenhamn.

Utöver det så arrangeras skrivarverkstad på biblioteket för de som går på mellanstadiet.

– Vi har 15 platser och har redan fått in några anmälningar, säger kulturkommunikatör Malin Håkansson.

Hon och bibliotekarien Anke Fandrey ska hålla i skrivarverkstaden.

Totalt har kommunen fått 365 000 kronor i statliga bidrag riktade till barn och ungdomar. Av dem har 292 000 kronor använts till olika aktiviteter under sommaren. De aktiviteter som gjorts under året har varit mycket populära och responsen från föreningar har varit stor.

 

Kommer ni få riktade statliga pengar även nästa år till olika aktiviteter för barn och ungdomar?

– Ja, men däremot vet vi inte om vi får några 2020 eftersom vi ännu inte vet vilken regering som vi får och vilka prioriteringar som den gör, säger Fredrik Belfrage.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.