Matvagn på festival tvingades stänga omedelbart

SÖLVESBORG Artikeln publicerades
Foto: Jörgen Klinthage

– Diskningen skedde på marken ute på gatan direkt vid en brandpost i kallvatten utan diskmedel, säger miljöinspektör Per-Ola Persson.

Det var i samband med med att miljöförbundets inspektörer gjorde en inspektion under årets KiIllebom som det uppdagades en rad olika brister.

– Det var mycket allvarligt och vi tvingades stänga matvagn omedelbart. Om inte annat så fanns det stor chans att besökare på festivalen hade blivit sjuka, säger Per-Ola Persson.

Andra brister som uppdagades var att kylbänken för sallad och kebabsås inte var påslagen och höll vid inspektionen 25 grader plus. Kebabsås i kylar höll 17 respektive 14,4 grader. Det ska enligt livsmedelsverkets regler vara under åtta grader. Det var även oklart om var för kött som det såldes.

– Vi gjorde en ny inspektion dagen efter och då var bristerna åtgärdade och ägaren till matvagnen kunde öppna igen, säger Per-Ola Persson.

Nästa vecka är det dags för Östersjöfestivalen i Karlshamn som besöks av uppskattningsvis 150 000 personer.

– Vi är full styrka nästa vecka och ska göra flera kontroller. Allt för att Östersjöfestivalen ska bli bra och ingen ska bli sjuk av maten, säger Per-Ola Persson.