Musikalisk resa i Duke Ellingtons anda

SÖLVESBORG Artikeln publicerades
Den internationellt kände trombonisten Vincent Nilsson kommer till Hällevik på lördag.
Foto: Tommy Svensson
Den internationellt kände trombonisten Vincent Nilsson kommer till Hällevik på lördag.

På lördag bjuds det på jazzkonsert i Listerkyrkan under rubriken ”Wade in the water, från spirituals till Ellington”.

– Storband och solister tar med oss på en musikalisk resa från spirutals till Duke Ellington med en hyllad sopran och en jazztrombonist med internationellt rykte som medverkar, berättar Uno Hellgren från Listerkyrkan.

Medverkar gör Kristianstad storband, trombonist Vincent Nilsson, sångsolisten Sabina Zweiacker och Krikör från Kristianstad. Storbandet leds av Lars-Olof ”Loffe” Sturesson och Krikör av Ulf Åkesson Lefler.

Vincent Nilsson är uppvuxen i Bjärnum och har en mångårig internationell karriär som trombonist. Han turnerar över hela världen och har en fast plats i Danska Radions Storband. Sabina Zweiacker är sopran och kommer från Rinkaby. Krikör är en blndad kör med runt 35 medlemmar i varierande ålder som är hemmahörande i Österängskyrkan i Kristianstad.

– Konserten bygger på två tidigare konserter. Man har tidigare gjort konserter med spirituals och Duke Ellingtons musik och nu har man skapat ett större projekt. Loffe Sturesson tillsammans med Ulf Åkesson Lefler slår ihop tidigare konserter och bygger ett program med variation men ändå som en helhet, säger Uno Hellgren.