Nattklubbsgäst blev blåst på 10 000 kronor

SÖLVESBORG Artikeln publicerades
Foto:Tomas Oneborg/SvD/TT

Bank vägrar ersätta en 26-årig man som blivit utsatt för skimning. Nu anmäler han banken.

26-åringen hävdar att han blivit utsatt för ett kortbedrägeri när han besökte en nattklubb och att någon olovligen tagit ut 10 150 kronor på hans kort.

Han hävdar att det ska ha skett någon form av manipulering av hans kort. När han var på nattklubben och räckte fram kortet sa personalen att det inte fanns något nätverk och gick därför iväg med kortet.

När personalen kom tillbaka fick han beskedet att kortet inte medges och att det inte fanns några pengar på kortet. 26-åringen menar att personalen på nattklubben kan ha sett när han slog in koden eller att man skannat hans kod.

Han vill att banken ska ersätta honom för det belopp som tagits ut av någon annan av honom själv. Banken har svarat honom med att de inte ha möjlighet att hjälpa honom eftersom de inte kan se om köpen gjorts med hans kort.

Banken säger sig dock kunna se att chipet på hans kort lästs i inköpsställets kortterminal, men eftersom chipet inte kan ha kopierats så hävdar banken att de med säkerhet kan säga att köpen ska ha genomförts med hans kort. Köpen ska också enligt banken ha godkänts med en pinkod och vill inte ersätta 26-åringen.