Norsk partyrock från helvetet

NORJE Artikeln publicerades
Hank von Hell bjuder på humor och partyrock.
Foto: Mattias Mattisson
Hank von Hell bjuder på humor och partyrock.

Trots att det snart är ett decennium sedan Hank von Hell lämnade partyt mer känt som Turbonegro är det fortfarande för det han är mest känd. Om du nu inte råkar vara ett ovanligt stort fan av filmen ”Cornelis”.

Men festen tar han ändå med sig till Norje. Bandet går på till tonerna av ”Idas sommarvisa” innan ett ”What the f*uck?” avbryter och "Egomania” drar igång konserten. Redan 30 sekunder in i låten åker capen av, följt av västen strax därpå. Här kommer det att bli humor, fullt ös och en riktig rock'n'roll-show.

Under ”I smell blood” visar publiken inga tecken på ett par dagars hårdrocksfest. ”Dirty money” sitter som en käftsmäll och i ”Fake it” vill vi förlåta Jan Teigen för alla Norges bottenbidrag i Eurovision. Samtidigt märks det att materialet är lite tunt. Solokarriären har ännu inte riktigt tagit fart. Men de som slopade Ritchie Blackmore´s Rainbow, som spelade samtidigt på Festival stage, lär inte vara besvikna.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.