Mor och dotter tar över hotell

SÖLVESBORG Artikeln publicerades
– Det vi fastnade för var läget och att det är ett helt fantastiskt hus på bästa läge. Har man kommit in i det så vill man inte gå hem igen, säger Carina Lagergren. Till höger i bild dottern Emma Lagergren.
Foto: Privat
– Det vi fastnade för var läget och att det är ett helt fantastiskt hus på bästa läge. Har man kommit in i det så vill man inte gå hem igen, säger Carina Lagergren. Till höger i bild dottern Emma Lagergren.

Carina och Emma Lagergren blir vid årsskiftet nya arrendatorer av hotell Vita huset.

Detta efter att Katarina Lundberg som arrenderat hotellet i tre år nu lämnar.

– Det ska bli jätteroligt. Vi har en massor idéer, säger Carina Lagergren.

Vad var det som gjorde att ni bestämde er för att ta över verksamheten?

– Det var egentligen min dotter Emma som kom med idén och jag hängde på. Det vi fastnade för var läget och att det är ett helt fantastiskt hus på bästa läge. Har man kommit in i det så vill man inte gå hem igen, säger hon.

Vid årsskiftet tar nya arrendatorer över Vita huset på bästa läge i centrala Sölvesborg.
Foto: Gunnel Persson
Vid årsskiftet tar nya arrendatorer över Vita huset på bästa läge i centrala Sölvesborg.

Både Carina och Emma jobbar idag på Dalaskolan i Bromölla.

Har ni arbetat med hotellverksamhet tidigare?

– Nej, men vi har tänkt länge på att starta ett bed & breakfast och när Vita huset var ledigt så tänkte vi varför inte, säger Carina Lagergren.

Tanken är att göra Vita huset till en av Sölvesborgs mittpunkter, dit man alltid vill gå, där det alltid händer nåt trevligt och roligt.

Emma och Carina har en lång lista med idéer. Förutom konferenser, fester och hotellverksamhet vill de även satsa på afternoon tea, bokcafé, företags afterwork, sy- och sticka eftermiddagsgrupp. Ekologiskt och hembakat.

Ni har tankar på att bjuda in konstnärer och göra en stor utställning i påsk?

– Det stämmer. Vi tror att det kan vara en bra tid att göra en påskutställning. En perfekt tid för konst.

– Vi tar över på nyårsdagen och då blir det nog en mjukstart, men sedan sätter vi igång. Det ska bli väldigt spännande, säger Carina Lagergren.

Vita huset består av nio rum och har en yta på totalt 340 kvadratmeter. Huset byggdes 1893 av en sjökapten och var från början byggt för bostadsändamål.

Innan paret Ulrika Segre och Håkan Thuresson köpte huset för tio år sedan var det en byggkonsult som ägde huset och dessförinnan har det varit en del i byggmarknad. Under de senaste åren har det varit utarrenderat.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.