Nya sökningar kring rockklubben och hamnen efter Lelle

Sölvesborg Artikeln publicerades
Det är nya tips och tankar som tillkommit, men också att vi idag har tillgång till en annan teknik  och sökmetoder än vad vi hade för snart 20 år sedan, säger Bo Lundqvist, chef för polisens Kalla fall-grupp i region Syd.
Foto: Drago Prvulovic
Det är nya tips och tankar som tillkommit, men också att vi idag har tillgång till en annan teknik och sökmetoder än vad vi hade för snart 20 år sedan, säger Bo Lundqvist, chef för polisens Kalla fall-grupp i region Syd.

Åter igen tar polisen hjälp av Missing People för att söka efter turnéledaren Lelle Hildebrand som försvann från rockklubben Kartago i Sölvesborg 1999.

SÖLVESBORG

På söndag ska man söka kring området där rockklubben Kartago låg, i ett skogsparti mitt emot och i hamnen. Bland annat ska man använda sig av en metalldetektor.

Det var den 25 januari 1999 som turnéledaren Lelle Hildebrand försvann från rockklubben Kartago.
Foto: Jörgen Klinthage
Det var den 25 januari 1999 som turnéledaren Lelle Hildebrand försvann från rockklubben Kartago.

Vad är det som gör att ni tror att ni ska finna något denna gång på platser som ni tidigare sökt på utan framgång?

– Det är nya tips och tankar som tillkommit, men också att vi idag har tillgång till en annan teknik och sökmetoder än vad vi hade för snart 20 år sedan, säger Bo Lundqvist, chef för polisens Kalla fall-grupp i region Syd till Sydöstran.

Vad är det för tips?

– Det kan jag inte gå in på vilka detaljer som det rör sig om, säger han.

Det är Missing People som håller i sökandet i dialog med polisen.

– Vi kommer att medverka eftersom det krävs polisiär närvaro på grund tillstånd när det gäller att använda bland annat metallsökare, säger Bo Lundqvist.

 I april år genomförde Missing People en skallgång runt sjön Immeln i nordöstra Skåne. Två månader senare var dansk polis med specialsökhundar på plats i trakterna av Arkelstorp  och Immeln.
Foto: Tommy Svensson
I april år genomförde Missing People en skallgång runt sjön Immeln i nordöstra Skåne. Två månader senare var dansk polis med specialsökhundar på plats i trakterna av Arkelstorp och Immeln.

I april år genomförde Missing People en skallgång runt sjön Immeln i nordöstra Skåne. Två månader senare var dansk polis med specialsökhundar på plats i trakterna av Arkelstorp och Immeln. Kort därefter var även arméns sökpluton på plats tillsammans med dykare från kustbevakningen.

Det var den 25 januari 1999 som turnéledaren Lelle Hildebrand var på rockklubben Kartago med hårdrocksbandet Hammerfall. Under konserten fick han ett samtal från en konsertarrangör som är skyldig honom 28 000 kronor biljettintäkter från en konsert i Kristianstad ett par dagar innan. Lelle och konsertarrangören åkte därefter en sväng med den sistnämndes bil.

Enligt konsertarrangören släppte han av Lelle en tid senare på morgonen anmäler Lelles sambo honom som försvunnen. Några dagar senare påträffas Lelle Hildebrandts portfölj med 74 000 kronor infrusen i isen i Immeln.

Detta blir upptakten till en omfattande sökning av polisen i både Immeln och Ivösjön med hundar, helikopter och värmekamera. Resultatet blir dock noll.I mars 1999 häktades en 22-åring som skäligen misstänkt för mord alternativ dråp. Men han nekade till brott och släpptes senare.