Nytt minitriathlon för motionärer i Hörvik

Hörvik Artikeln publicerades
Foto:Mattias Mattisson

Den 5 augusti klockan 10.00 går startskottet för On Trainings minitriathlon i Hörvik. För den hurtige väntar precis som i fjol simning, cykling och slutligen löpning.

Precis utanför gymmet Training on Beach i Hörvik går starten av årets minitriathlon. Loppet inleds med 370 meter simning i en bana runt hamnen. Vid uppstigning byts simglasögon till cykelutrustning och framför väntar en nio kilometer lång sträcka som tar deltagarna till den tredje och sista distansen. Efter 3,5 kilometer löpning väntar sedan målgång för deltagarna. Den sker där loppet först började - framför gymmet.

Med simningen, cyklingen och löpningen blir det en sträcka på totalt 12,87 kilometer.

– Det är triathlon för nybörjare med kortare sträckor. Alla ska kunna prova på utan att känna någon press över att ha djävulsk kondition, säger Ola Nyhlin som driver On Training.

Eftersom fjolårets första minitriathlon i Hörvik blev lyckat var det enligt Ola Nyhlin självklart att arrangera ett nytt i år igen.

– Det blev jättebra. Samtidigt som loppet har Hörvik en hemvändardag så det var mycket folk som kom och tittade. 51 personer deltog, vilket var mer än vi trodde från början, säger Ola Nyhlin.

I år hoppas han på ett tio- eller tjugotal fler deltagare. Det har redan trillat in några anmälningar men med erfarenhet från förra året tror Ola att de flesta kommer att anmäla sig samma vecka som triathlon äger rum.

Förutom fler deltagare finns en annan förhoppning om årets lopp:

"(...) och så hoppas vi på lite varmare än de elva grader som var i vattnet ifjol", skriver On Training på evenemangets Facebooksida.

Tävlingen kan köras både individuellt eller i lag. Sista anmälningsdag är lördag 29/7.

Fakta

Distanser

Simning: 370 meter

Cykling: 9 kilometer

Löpning: 3,5 kilometer

Visa mer...