Om en vecka invigs Nogersunds pärla

SÖLVESBORG Artikeln publicerades
Foto: Privat

Om en vecka, den 28 december, invigs Nogersunds första B&B på hamnplan, strax intill byns samlingslokal Vita boden.

Sedan juni i år har bygget pågått som engagerat hela byn. Aktiviteter pågår från tidig morgon till sen kväll. Tidvis har det vissa dagar varit ett tjugotal personer på plats och hjälpt till.

Det nya Bed & Breakfast är på 104 kvadratmeter och ska rymma fyra rum och 16 bäddar. Sydost Leader har ställt upp med 1,1 miljoner kronor i bidrag för bygget. Satsningen görs gemensamt av hamnföreningen och hembygdsföreningen.

I samband med invigningen ska även det nya namnet avslöjas efter att folket fått säga sitt. 78 namnförslag kom in när det utlystes en namntävling om vad byns nya Bed & Breakfast ska heta i Nogersund.

– Det var lite överraskande, men samtidigt har vi förstått att bygget är populärt, sa hembygdsföreningens ordförande Sarah Ragnarsson i samband med omröstningen.

Näringslivschefen Stefan Olofsson klipper band och hembygdsföreningen serverar kaffe i Vita boden.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.