Partierna kluvna till valstugor inför EU-valet

Sölvesborg Artikeln publicerades
Andrea Axelsson, Rolf Berg och Jimmy Rask från SD var ensamma om Stortorget under onsdagen.
Foto: Henrik Smångs
Andrea Axelsson, Rolf Berg och Jimmy Rask från SD var ensamma om Stortorget under onsdagen.

Valstugornas tid är åter här, åtminstone för vissa av partierna i Sölvesborg. Under onsdagen var den enda bemannade Sverigedemokraternas, medan Socialdemokraterna skippar sin stuga helt.

Ett antal stugor står nu uppe på Stortorget inför EU-valet. Under onsdagen tillhörde den enda bemannade stugan Sverigedemokraterna, ett av de partier som nyligen lagt om och bestämt sig för att de vill stanna i EU.

– Nej, vi har inte lagt om. På sikt vill vi fortfarande lämna. Men det är inte möjligt i nuläget, säger Rolf Berg (SD), som står i valstugan tillsammans med partikamraterna Jimmy Rask och Andrea Axelsson.

De har sin valstuga bemannad onsdagar, fredagar och lördagar. Några som däremot bestämt sig för att inte ha någon stuga inför det stundande valet överhuvudtaget är Socialdemokraterna. Istället ska de ha ett tält på lördagarna fram till valet.

– Nu är det en kortare valrörelse. Vi satsar på andra aktiviteter och möter folk på andra sätt. I går var vi till exempel i Mjällby och knackade dörr och träffade betydligt fler än om vi hade haft en valstuga på torget säger Markus Alexandersson (S).

Och man kan inte ha både och?

– Det kan man, men vi väljer att använda resurserna så smart som möjligt. Vi är klart mest aktiva i alla fall, även om vi inte har någon valstuga, säger Markus Alexandersson.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.