Pilthammar efter avhoppet: ”Ber om ursäkt”

Sölvesborg Artikeln publicerades
Samstyre i Sölvesborg Emilie Pilthammar
Foto: Mattias Mattisson
Samstyre i Sölvesborg Emilie Pilthammar

Trycket blev för hårt – sent igår kväll hoppade Emilie Pilthammar (M) av som kommunalråd efter den omtalade bilden på sociala medier som anspelade på gruppsex.

På sin blogg skriver hon om turbulensen de senaste dagarna som blev till att hennes politiska karriär tog tvärstopp.

Sexskämtet som lades ut i helgen på sociala medier blev för mycket för Sölvesborgs kommunalråd Emilie Pilthammar (M). Sent under måndagskvällen avgick hon.

Detta efter att hon tillsammans med två andra politiker i Samstyret, Peter Thyrén (SD), ordförande i fritids- och kulturnämnden, och Niklas Joelsson (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden lagt ut en bild som anspelade på gruppsex.

Samtliga tre har nu lämnat sina uppdrag med omedelbar verkan och under tisdagsmorgonen skriver Emilie Pilthammar själv om uppbrottet på sin blogg.

Här är inlägget och bilden som blivit hårt kritiserad och ledde till kommunalrådets fall.

”Ett skämt om vem som har rätt att anmäla blev fel och jag ber så mycket om ursäkt för detta. Det är för mig en självklarhet att vara emot alla former av sexuella trakasserier och övergrepp”.

”Många har tagit illa vid sig och det jag håller närmst hjärtat har tagit skada; min älskade hemkommun Sölvesborg”.

Efter 20 år inom politiken fortsätter hon nu som lärare på en Sölvesborgsskola och i sitt inlägg skriver hon också om hatet hon fått utstå när han gjort sina uttalanden i rollen som kommunalråd.

”Alltid passa sig för vad som görs eller sägs. Vara en ständig hackkyckling på diverse sidor så det ska bli intressant att se vad de ska skriva om nu”.

”Självklart finns det alltid människor som väljer att inte läsa korrekt och som sedan valt att maila och hota mig och min familj. På något sätt är det hatet alltid ok. Väljer man politik som intresse och sedan sticker ut hakan måste man förvänta sig hot och hat från människor som dömer.”

”Nu är det slut på det för nu är jag bara jag och detta jaget är inte längre offentligt”.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.