Politiker vill bygga gitarrformad cykelbro

SÖLVESBORG Artikeln publicerades
Daniel Berg vill bygga en gång- och cykelbro över kanalen i Norje.
Foto: Sydöstran
Daniel Berg vill bygga en gång- och cykelbro över kanalen i Norje.

Bygg en cykelbro över Norje kanal. Det är S-politikern Daniel Berg som står bakom förslaget.

– Jag tycker att det är dags att vi på det här sättet binder samman Norje för oskyddade trafikanter, säger Daniel Berg.

Idag förbinds södra och norra Norje bara genom två statliga broar. I väster den gamla bron på väg 530 och i öster bron över 508, den gamla Europavägen.

– De är farliga på olika sätt. Den västra har skymd sikt medan den östra är mer trafikerad. Jag tycker att det är dags att vi på det här sättet binder samman Norje för oskyddade trafikanter, säger han.

Han menar i sin motion att på köpet kan man också få en säker skolväg för barnen i södra Norje och en säker väg för barnen i norra Norje när de ska till och från fritidsgården under mörka kvällar.

Hur hade du tänkt att bron skulle se ut?

– Beroende på hur man vill utforma bron kan man profilera den att se ut som en not, elgitarr, eller rentav siluetten av en rockpublik, det finns alla möjligheter, säger Daniel Berg.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.