Politikerna ger grönt ljus till 15 nya bostäder

SÖLVESBORG Artikeln publicerades

Som Sydöstran tidigare meddelat så planerar C4 Hus att bygga 15 nya kedjehus från tre rum och kök på Kämpaslätten. Nu är bygglovet klart.

Det blir en bostadsrättsförening med 15 stycken kedjehus. Det blir ett helt nytt område som har fått namnet Vitahallsslätten och ligger snett mitt emot det nya handelsområdet på Kämpaslätten.

Villaarkitektur har ritat kedjehusen. Bostäderna blir på 93,5 kvadratmeter. Månadsavgiften är 3 899 kronor. Målgruppen är unga par som köper sin första gemensamma bostad och seniorer som lämnar en större fastighet. Kedjehusen blir identiska på utsidan men köparna får själva designa insidan och kan välja om bostadsrätterna ska ha tre eller fyra rum. Dessutom har köparna möjlighet att välja till ett extra badrum, ett inglasat uterum och en braskamin. Till varje kedjehus hör även två små uteplatser och en parkeringsplats. C4 Hus har tidigare bland annat byggt storförskolan i Mjällby och tillbyggnaden av Hjortakroken. C4 Hus, som startades av personal från LB Hus för sju år sedan ägs numera till tre fjärdedelar ägs av ett thailändskt börsnoterat företag. Företaget bygger just liknande kedjehus i både Yngsjö och Åhus.