Restaurang anmäls efter fylleslag

SÖLVESBORG Artikeln publicerades

För endast tre veckor sedan fick restaurangen en varning för brister i alkoholhanteringen. Nu har det kommit in nya anmälningar mot samma restaurang.

– Jag tycker att det är bra att restaurangen i denna tråkiga situation har insett allvaret och tar tag i det, sa kommunstyrelsens vice ordförande Daniel Berg (S) då till Sydöstran.

Han var överens med alkoholhandläggaren om allvaret i den utredning som denne har presenterat.

– Jag är helt överens med alkoholhandläggaren om att en varning är befogad och jag känner mig övertygad om att med de åtgärder de vidtar kommer det att bli bra och inte hända igen, sa han.

Ägarna till restaurangen lovade att bättra sig. Bland annat framförde restaurangägarna att de skulle skicka delar av sin personal på utbildning i alkoholhantering. Men nu har alltså restaurangen åter igen anmälts av efter tillsynsbesök av polisen.

Den 23 oktober strax efter tolvslaget kallas en polispatrull till restaurangen för att biträda ambulans med en berusad person. När patrullen kommer till platsen berättar ambulanspersonal att de har kommit till torget där det låg en medvetslös person. Ambulansen har tagit hand om denna person som tidigare varit inne på restaurangen.

Personen var mycket berusad och har därför somnat på torget. När ambulansen tar hand om personen på torget informeras polispatrullen om att det ligger ytterligare en medvetslös person inne på restaurangen och bedömer att kvinnan inte är i behov av sjukvård utan tillkallar istället polisen. Polispatrullen går in på restaurangen för att ta hand om kvinnan som ligger utslagen på golvet nerspydd och ner kissad. Enligt rapporten framgår det att ett tjugotal personer befinner sig inne i lokalen och att berusningsgraden på flertal gäster är ovanligt hög. När patrullen lastar in kvinnan i polisbilen observeras ytterligare en berusad man som är så pass full att han trillar ner för trapporna i entrén.

I sin anmälan konstaterar polispatrullen som kallats till platsen att ett flertal gäster inne på restaurangen hade kunnat vara aktuella för omhändertagande om resursläget hade tillåtit.

Vid en utredning som skattekontoret i Karlskrona gjort framgick det att bolaget bland annat inte lämnat in momsredovisning för tre sommarmånader i fjol. Bolaget lämnade 2014 in sin inkomstdeklaration fyra månader för sent.

Restaurangen har nu tre veckor på sig komma in med ett yttrande till kommunkansliet.