Scoutområde kan glädja barn med funktionshinder

Sölvesborg Artikeln publicerades
Kojan på bilden ligger i ett annat naturområde än gamla Tivoli.
Foto: Privat
Kojan på bilden ligger i ett annat naturområde än gamla Tivoli.

Bangolfbanorna och kommande scoutbyggen i gamla Tivoli kan komma till glädje även för funktionshindrade barn vid korttidsboendet Björnlyckan och fritidset Källan.

Ordförande i KFUK-KFUM scoutkår, Anders Nilsson, ser gärna att det 8 000 kvadratmeter stora naturområdet vid scouternas kommande nya klubbstuga kommer fler till gagn.

– Eternitbanorna för bangolf har vi kvar mest för våra scouter, men de skulle också kunna vara till glädje för barnen vid Björnlyckan, säger han.

Han är öppen för att ge deras verksamhet tillgång till området och menar att även många av scouternas kommande byggen kommer att erbjuda aktiviteter för barn. Såsom klätterställningar, gungor och kojor.

– Det låter jätteroligt. Vi brukar ta oss till Ryssbergsstugan ibland och det här låter som ett fint alternativt, säger Radmila Vujic, enhetschef för Björnlyckan och Källan.

Björnlyckan är ett korttidsboende vars insats syftar till att ge avlastning för familjer samt miljöombyte och rekreation för deras funktionshindrade barn. I samma byggnad finns verksamheten Källan som är ett fritids med korttidstillsyn för skolungdom över 12 år med funktionsnedsättning, och ger rätt till korttidstillsyn utanför det egna hemmet före och efter skolans slut samt under lovdagar.