SD-avhopparna: ”Därför petades Louise Erixon ner på listan”

SÖLVESBORG Artikeln publicerades
Louise Erixon (SD)
Foto: Gunnel Persson
Louise Erixon (SD)

Louise Erixon (SD) var onåbar och den enda som inte kandiderade.

Därför petades hon ner på listan. Det hävdar den grupp som hoppade av styrelsen i ett pressutskick.

– Trams! anser Louise Erixon.

I ett pressmeddelande menar den avgående styrelsen att anledningen till att Louise Erixon petades ner från listan var att hon inte kandiderade och att hon därmed inte fanns med på förteckningen över godkända kandidater. Styrelsen ska ha försökt nå henne, men inte lyckats.

– Jag har varit sjukskriven men tidigt deklarerat att jag kandiderar till posten. Jag har framfört det till vår riksombudsman som i sin tur meddelat Margareta Forslund.

Gruppen enades senare om att placera Louise Erixon på fjärde plats, istället för tre plats som valberedningen förslagit.

– Nu räcker det! Det här är utagerat och vi ska fokusera på en bra valrörelse. Jag kommer inte att lägga mer energi på att diskutera sånt här trams i tidningen, säger Louise Erixon.

Den avgående styrelsen hänvisar också till att Sverigedemokraternas stadgar säger att personer på fjärde plats kan väljas till gruppledare. Detta under förutsättningen att övriga samtycker och om valresultatet resulterar i fyra eller fler mandat.

I pressmeddelandet hävdar de att Bengt Johnsson ska ha varit på sjukhus under den tid som de satt ihop listan. I valberednings förslag till lista hade Bengt Johansson plats åtta. På den alternativa listan var han på tredje plats, vilket petade ner Louise Erixon till fjärde plats.

Den avgående styrelsen avslutar sitt pressutskick med orden ”SD i Sölvesborg börjar likna vid landets statliga verk när det gäller maktkamp och där man får högre position ju mer man missköter sig!”.

– Jag vet inte om allt beror på ett missförstånd, men allt annat vore ju märkligt, säger Louise Erixon.