SD-politiker lämnar efter kommentar om homosexuella

Sölvesborg Artikeln publicerades
Hugo Hobring.
Foto: Karin Ferneborg
Hugo Hobring.

Sölvesborgspolitikern Hugo Hobring (SD) hyllar en artikel som handlar om att Tjetjenien vill öppna koncentrationsläger för homosexuella med ”coolt”.

Han lämnar nu sina politiska uppdrag.

Hugo Hobring sitter som ny i fullmäktige i Sölvesborg och valdes in på nionde plats.

Det var BLT som först berättade om inlägget på instagram här nedan.

I inlägget hyllar han en artikel från tidningen Daily Mail där det står ”Tjetjenien öppnar världens första koncentrationsläger för homosexuella sedan Hitler 1930”. SD-politikern svarar med ordet ”coolt” på händelsen på Instagram.

Foto: PRIVAT

Till BLT svarar SD:s distriktsordförande Björn T. Nurhadi:

– Vi ser ytterst allvarligt på att någon av våra företrädare skulle ha skrivit ”coolt” som ett svar på ett inlägg där en känd islamist förföljer homosexuella, säger distriktsordförande till tidningen.

Hobring lämnar nu alla sina politiska uppdrag.

– Hugo har själv avsagt sig sina uppdrag, säger SD:s distriktsordförande Björn T. Nurhadi till Sydöstran.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.