Politiker lämnar uppdrag efter sexskämt

SÖLVESBORG Artikeln publicerades
Peter Thyrén  (SD) lämnar sitt uppdrag som ordförande i fritids- och kulturnämnden.
Foto: Gunnel Persson
Peter Thyrén (SD) lämnar sitt uppdrag som ordförande i fritids- och kulturnämnden.

Peter Thyrén lämnar sitt uppdrag som ordförande i fritids- och kulturnämnden.

I dag måndag har Peter Thyrén skickat in en skriftlig avsägelse från sitt uppdrag i fritids- och kulturnämnden med omedelbar verkan.

– Peters analys är att han inte kan sitta kvar i sin roll delas både av mig och av vår riksorganisation. Jag ser positivt på att han själv fattat detta beslut. Det här ger Sverigedemokraterna i Sölvesborg förutsättningar att vinna tillbaka det förtroende som skadats efter incidenten, säger kommunstyrelsen ordförande Louise Erixon (SD).

Det var under natten till söndagen som Sölvesborgs kommunalråd Emilie Pilthammar (M) lade ut en bild på Facebook där hon tillsammans med toppolitikerna Peter Thyrén (SD), ordförande i fritids- och kulturnämnden. och Niklas Joelsson (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, skämtar om gruppsex.

Inlägget på sociala medier togs bort, men hann sparas av bland annat Aftonbladet varifrån den här bilden av inlägget är hämtad.
Inlägget på sociala medier togs bort, men hann sparas av bland annat Aftonbladet varifrån den här bilden av inlägget är hämtad.

Texten uppdateras.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.