Skateboardparken i Sölvesborg klar i augusti

Sölvesborg Artikeln publicerades

Nu har kommunens arbetsutskott tagit ett beslut i frågan om skateboardparken i Sölvesborg.

– Nu blir det åka av!
Så skriver kommunalrådet Heléne Björklund (S) på sin blogg och syftar på den skateboardpark som ska byggas i Sölvesborg.

Frågan om parken har stötts och blötts under en lång tid men nu har det alltså fattats ett beslut. En entreprenör har valts och prislappen hamnar på 1 700 000 kronor. För att få fram det bästa av anbuden har man även låtit aktiva skateboardåkare vara med och utvärdera anbuden. Bra, tycker Björklund.

I januari i år kunde Sydöstran berätta om hur allt var klart för skateboardparken. Då var förhoppningarna att invigningen skulle kunna hållas redan i maj, men så blev det med andra ord inte.

Platsen som valts för parken är en plats i anslutning till Järnvägsparken, där det i dag finns parkeringsplatser. Var ramperna ska placeras har varit en het fråga och många alternativ har förekommit, bland annat grönområdet utanför tingshuset, Nettorondelen, Havsudden och området kring järnvägsstationen och silosarna.

När valet slutligen föll på Järnvägsparken var det flera boende i området som blev oroliga. Men Mats Svensson (S), fritids- och kulturnämndens ordförande, menade då att man måste ge plats för ungdomarna och inte tränga ut dem i samhällets periferi.

Som en bonus sa han även att det kommer bli fler parkeringsplatser än det är i dag.
Enligt Heléne Björklund ska skateboardparken vara klar och redo för åksugna skatare i augusti i år.