Snart dags för nya festivalen: ”Tror på succé”

Sölvesborg Artikeln publicerades
Tim Persson, styrelsemedlem Skånska dryckesproducenter och festivalsamordnare Sanna Persson.
Foto: Nanna Jami
Tim Persson, styrelsemedlem Skånska dryckesproducenter och festivalsamordnare Sanna Persson.

Om lite mer än en vecka är det dags för smak- och dryckesfestivalen på Sölvesborgs stadsfestival Killebom.

Ett nytt inslag under stadsfesten Killebom är smak- och dryckesfestivalen som äger rum den 6 juli. Då kommer det att serveras mat och dryck från Blekinge och Skåne. Platsen för festivalen är parkeringen vid butiken Flora Persson. Där kommer det att sättas upp ett stort tält.

– Vi kommer ha mellan åtta och tolv lokala producenter. Det kommer främst finnas ölproducenter på plats men vi för även samtal med vin- och spritproducenter. Jag tror på succé, säger Tim Persson, styrelsemedlem Skånska dryckesproducenter.

Förutom olika drycker ska det även finnas lokala foodtrucks på plats.

Festivalsamordnaren Sanna Persson säger att det är många besökare som framfört en önskan om en smak- och dryckesfestival. Om arrangemanget blir uppskattat kan det komma att bli ett återkommande inslag under Killebom.

På området bjuds det på musik från tre dj:s.

– Musiken som spelas är familjevänligt, gemytligt och man kommer kunna känna igen sig, säger Tim.

Det behövs varken inträdesavgift eller åldersgräns för att komma in på området.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.