Sölvesborg ska slå fikarekord

Sölvesborg Artikeln publicerades
Här ska det slås fikarekord den 1 juni.
Foto: Gunnel Persson
Här ska det slås fikarekord den 1 juni.

Vill du vara med och slå världsrekord bara genom att fika ska du bege dig till Sölvesborgsbron den 1 juni. Då ska nämligen så många som möjligt fika på bron samtidigt.

Det var företaget Fikalösningar som tog initiativet till Rekordlördag i Sölvesborg. Tanken är att företaget tillsammans med allmänheten ska försöka slå världsrekordet i fika och Handelsföreningen i Sölvesborg hakar på.

– Handlarna är bra på att hitta på saker och varför ska vi inte ha rekordpriser i butikerna? Så vi kommer att ha det efter rekordförsöket, säger Ann-Louise Bolin, handelsutvecklare för Handelsföreningen i Sölvesborg.

Vill du delta i rekordförsöket ska du bege dig till Sölvesborgsbron den 1 juni. Under en timme ska så många som möjligt samlas på bron och dricka kaffe för att slå rekordet i just hur många som kan dricka kaffe på en bro samtidigt.

De som deltar under rekordförsöket får en stämpel som de kan använda när de handlar i vissa av handelsföreningens butiker efter att försöket är över. Mer information finns på handelsföreningens hemsida.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.