Sölvesborgare häktas för misstänkt våldtäkt

SÖLVESBORG Artikeln publicerades
Blekinge tingsrätt.
Foto: Franz Feldmanis
Blekinge tingsrätt.

En 30-årig sölvesborgare häktades på sannolika skäl under torsdagen misstänkt för grov kvinnofridskränkning och våldtäkt.

30-åringen greps strax innan midnatt den tredje december och kunde under tisdagsnatten senare efter förhör anhållas misstänkt för två fall av brott. Det första gäller grov kvinnofridskränkning och ska ha skett någon gång mellan den andra september och den tredje december i år på en adress i Sölvesborg.

Det andra brottet gäller en våldtäkt som ska ha skett under perioden andra september i år till första november.

Enligt åklagaren har mannen och kvinnan haft ett äktenskapsliknande förhållande

– Han är häktad på sannolika skäl, den högre misstankegraden, säger åklagare Malin Niklasson till Sydöstran.

Förhandlingarna hölls bakom stängda dörrar.

– Skälet till att han begärts häktad är att det finns risk att den misstänkte kan undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredningen och att det finns risk för fortsatt brottslig verksamhet, säger Malin Niklasson.

Åklagaren vill inte gå in på närmare omständigheter kring brotten utan hänvisar till att det råder sträng förundersökningssekretess.

Straffvärdet på grov kvinnofridskränkning är minimum nio månader och för våldtäkt två år.

Mannen är sedan tidigare dömd för liknande brott.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.