Stöldgods hittades i ynglings väska - frias

SÖLVESBORG Artikeln publicerades
Foto: Borgen,Ørn E.

När en 15-åring lämnade en klädbutik fattades en t-shirt. Den återfanns senare i hans väska. Stöld menar åklagaren. Det anser däremot inte tingsrätten kunna bevisas.

Det var i slutet av oktober som 15-åringen var inne i en butik i centrala Kristianstad tillsammans med sina vänner. 15-åringen hade med sig en väska in i provhytten när han testade olika klädesplagg.

Efter det gick 15-åringen till en annan butik men stoppades där av personal från den tidigare butiken. Butiksbiträdet hävdade då att ynglingen stulit en tröja från dennes butik. När 15-åringen öppnade sin väska låg den utpekade t-shirten i väskan.

Tingsrätten friar 15-åringen från stöldmisstankarna eftersom det inte är ställt utom rimligt tvivel att han stal tröjan.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.