Tidigare dömd hade begått fler brott

Sölvesborg ,
Mannen döms till ytterligare en månads fängelse efter ”nyupptäckt brottslighet.”
Foto: Johan Hultgren
Mannen döms till ytterligare en månads fängelse efter ”nyupptäckt brottslighet.”

Mannen hade suttit av tre fjärdedelar av ett två månader långt fängelsestraff och blivit villkorligt frigiven. Nu dömer Blekinge tingsrätt honom till ytterligare en månads fängelse för tre brott han begick före fängelsestraffet, så kallad ”nyupptäckt brottslighet”.

I början av juni i år påbörjade en 40-årig man från Sölvesborg ett två månaders långt fängelsestraff för olovlig körning och ringa narkotikabrott. I mitten av juli blev han villkorligt frigiven.

Nu döms han för olovlig körning, ringa narkotikabrott och grovt rattfylleri, brott han ska ha begått i april i år, alltså före verkställandet av det första fängelsestraffet.

Efter att ha druckit tre halvliters starköl satte sig den 40-årige mannen, som saknade körkort, bakom ratten för handla. I blodet hade han också spår av amfetamin av receptbelagd medicin.

De brotten utgör så kallad ”nyupptäckt brottslighet” och Blekinge tingsrätt menar att den i jämförelse med den tidigare utdömda inte är ”utan nämnvärd betydelse” och dömer således mannen till ytterligare en månads fängelse.

Mannen var inte i rättssalen när domen förkunnades, men har i förhör erkänt samtliga brott.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.