Utredning om stöld av gravdekoration öppnas igen

SÖLVESBORG Artikeln publicerades
Blomsterhjärtat som stulet på dottern grav.
Foto: Fredrik Swensson
Blomsterhjärtat som stulet på dottern grav.

Polisen har beslutat att återigen öppna utredningen om stölden av en gravdekoration. Detta efter att nya uppgifter tillkommit.

Det var först efter att målsägande varit i kontakt med polisen i onsdagsmorse som utredningen öppnades igen. Detta bekräftas av polisen, vilket SVT Nyheter i Blekinge var först med att berätta.

– Efter skriverier i tidningarna har nya uppgifter tillkommit som gjort att vi beslutat att återigen öppna utredningen, säger kriminalinspektör Bengt Jeppsson till Sydöstran.

De nya uppgifterna har kommit in till polisen på telefon, men vad de konkret handlar om vill inte Bengt Jeppsson närmare gå in på.

– Vi får titta på de här nya uppgifterna och sedan får vi se vad vi kan komma fram till, säger han.

I slutet på september i fjol dog en 28-årig kvinna hastigt i ett ärende med brottsmisstanke.

I november hölls begravningen. Den unga kvinnans mamma Camilla Haak var på besök vid sin dotterns grav dagligen. När hon kom dit i en dag upptäckte hon att ett blomsterhjärta var försvunnet.

Genom sociala medier kunde blomsterhjärtat hittas på en presentfest hos en gravid kvinna.

Camilla fick tillbaka blomsterhjärtat och sent samma kväll kunde hon lägga tillbaka den på sin dotters grav.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.