Vill locka fler tjejer att spela basket

Sölvesborg Artikeln publicerades

Föreningen Sölvesborgs basket vill få fler tjejer att spela basket. Nu provar de något nytt, nämligen utomhusträningar.

Johan Nilsson ,en av tränarna för basketklubben.
Foto: Nanna Jami
Johan Nilsson ,en av tränarna för basketklubben.

Basketföreningen i Sölvesborg vill väcka tjejers intresse för sporten. I föreningen spelar i dag cirka 16 stycken tjejer. Matcherna spelas efter svenska basketbollförbundets konceptet Easy Basket, som innebär enklare regler och ingen poängräkning.

– Matcherna går snabbt och det finns ingen dötid. Det är en enkel sport. Man behöver bara skor, vattenflaska, säger Johan Nilsson, en av tränarna.

Basket-EM i Lettland och Serbien pågår just nu och avslutas den 7 juli.

– Vi tänker att en del tjejer sett detta och är sugna på att testa basket.

På tisdagen valde man därför att prova på något nytt, nämligen utomhusträning på Möllebacksskolans skolgård. Träningarna äger rum ytterligare några tisdagar klockan 18 framöver.

– Vi vill gärna att fler tjejer kommer hit och testar att spela.

Basketföreningen har ett motto som lyder: ”Sölvesborgs diamonds - där alla tjejer kan glänsa.”

Den ordinarie basketträningen äger rum på tisdagar mellan klockan 18-19 i Falkviksskolans idrottshall och drar i gång i september och pågår till maj.

– Vi har fått en del förfrågningar från killar, men i nuläget riktar vi oss endast till tjejer, säger ha

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.