Portas från begravningen

Olofström Artikeln publicerades
Den 13-årige pojken avled efter att ha blivit knivhuggen av en jämnårig kamrat.
Foto:Gunnel Persson
Den 13-årige pojken avled efter att ha blivit knivhuggen av en jämnårig kamrat.

Den avlidne 13-åringens pappa vill inte att någon representant för kommunen deltar på pojken begravning. Det skriver han i ett mejl till flera politiker och tjänstemän.

De anhöriga till den 13-årige pojke som avled efter att ha blivit knivhuggen av en jämnårig kamrat blev inte kontaktade av kommunen förrän efter en vecka.

I ett mejl som skickats till flera politiker och tjänstemän ber pappan därför kommunen att inte skicka någon representant till pojkens begravning. Rektorn och lärarna på den högstadieskola som pojken gick är dock enligt pappan välkomna till begravningen.

I mejlet till kommunen skriver pappan också att han inte vill att några journalister kommer till kyrkan.

Pappan vill också att kommunen dementerar de uttalanden som gjorts i media om att familjen erbjudits krishjälp. I mejlet skriver han att ”den kvarvarande delen av familjen inte erbjudits någon hjälp” och att familjen inte hört av kommunen på något sätt”.

”Självklart kommer vi att respektera, och även meddela media, de önskemål du framför kring begravningen”, skriver kommunalrådet Sara Rudolfsson (S) i ett svar till pappan.