Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Pehrsson: ”Laget behöver inte en elefant i rummet”

Fullt förtroende från ledning och styrelse.
Ändå väljer Magnus Pehrsson att säga upp sig med en omgång kvar.
– Laget behöver inte en elefant i rummet, säger han.
KALMAR • Publicerad 31 oktober 2019

Här saknas innehåll

I bästa fall är Kalmar FF:s säsong slut på lördag men situationen var ohållbar för Magnus Pehrsson. På torsdagen valde han att säga upp sig från jobbet som chefstränare för Kalmar FF med omedelbar verkan. Kvällen innan hade Sporten publicerat en artikel där det avslöjades att det hade uppstått en stor spricka mellan Magnus Pehrsson på ena sidan och stora delar av spelartruppen på andra sidan.

– Jag, Jesper (Norberg) och Jens (Nilsson) satt här och förberedde oss inför matchen mot Sirius men droppen blev en artikel i Barometern som sedan blev spridd i riksmedia. Jonas (Persson) svarade upp den på ett bra sätt men min erfarenhet är att det svårt att stoppa det, det är ett drev och tema man vill skapa, man vill skapa en historia oavsett hur mycket sanning det ligger i det eller inte. Den enda huvudfrågan är hur Kalmar FF ska prestera så bra som möjligt mot Sirius. Det är det som har varit frågan hela veckan, säger Magnus Pehrsson.

Annons

Han säger även att han under hela säsongen har känt förtroende från spelartruppen men att det kan bli slitningar när många kontrakt löper ut och att det har bubblat upp nu när det blivit mycket fokus på honom själv.

– Fokus har hamnat alldeles för mycket på mig de senaste dagarna. Det har varit så en tid men speciellt den här veckan. Vi har diskuterat vad som är bäst för Kalmar FF på lördag. Jag har erfarenhet av att när det blir väldigt rörigt och fokus på olika saker brukar det vara svårt för en spelargrupp att hantera det och prestera som bäst, säger Pehrsson.

– Det här laget behöver inte en elefant i rummet vilket jag själv har varit. Det här laget behöver lugn och ro.

Klubbchefen Mattias Rosenlund beklagar att Pehrsson slutar och hade velat ha kvar honom kontraktstiden ut.

– Min och styrelsens bild på Magnus arbete har inte förändrats en millimeter sedan vi anställde honom, säger Rosenlund.

– När jag kom till jobbet i dag var min tanke att nu ska vi ta den här matchen (Sirius) framåt men efter förmiddagens samtal får jag hylla Magnus att han är totalt oegoistisk i beslutet att avgå som chefstränare för Kalmar FF. Han gör det för Kalmar FF och det är stort av honom.

Efter Kalmar FF:s 2–3-förlust mot Falkenbergs FF hamnade Magnus Pehrsson i ett verbalt bråk med personer ur klacken.

– Efterspelet till det som hände i lördags är det som skapat splittringar, det har skrivits mycket och det har varit turbulent. De saker som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen kärleken och familjen var det jag tog ställning för. Jag stod upp mot ett väldigt aggressivt, hatfullt beteende. Efterspelet till det blev väldigt lite stöttning utan mer fokus på vad jag hade gjort fel. Att det suddas ut ur allas medvetande är ett jättestort samhällsproblem och inget jag ställer upp på.

Pehrsson hade även synpunkter på stödet från Kalmar FF efter bråket.

– Det hade kunnat vara bättre, absolut. Att man hade kunnat stödja mig och gjort mig ännu starkare utifrån de förutsättningar som var. Föreningen har inte tagit avstånd men jag förstår föreningens slaka lina som de har gått på. De ska ge mig stöd samtidigt som de kortsiktigt ska skapa en uppbackning för laget. Men det har gjort min roll svagare.

Annons

Jesper Norberg kom i en paketlösning med Magnus Pehrsson som assisterande tränare och sedan i somras också som tillförordnad sportchef.

– Och sportchef kommer han att vara även framåt men eftersom att han är tätt sammanknuten med Magnus så kommer han att vara ledig den här veckan, säger Rosenlund.

LÄS MER:

Daniel BogeforsSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons