Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Aliu stängs av i sex månader

Först sparkad från Pantern, nu har domen efter incidenten mot AIK kommit. Förre KHK-backen Akim Aliu stängs av från all hockey i sex månader, till den 26 september. Det meddelar disciplinnämnden.
"Jag har blivit utsatt för rasistisk diskriminering i Sverige, både av domare och personal i er liga", skriver Aliu själv i ett uttalande.
Karlskrona • Publicerad 19 mars 2018

Det var i matchen mellan AIK och Pantern som Akim Aliu efter matchslut ska gått hårt åt både inredning och motståndare.

Pantern svarade med att kicka Aliu.

Akim Aliu stängs av från all hockey till slutet september.
Akim Aliu stängs av från all hockey till slutet september.Foto: Jonas Gustafsson
Annons

I den officiella anmälan mot förre KHK-spelaren står det att Aliu ska ha riktat slag mot AIK:s målvakt Erik Källgren, slagit ner avspärrningar och skyltar i korridoren, samt skadat en funktionär. Nu meddelar också disciplinnämnden att Akim Aliu stängs av från allt spel i Sverige fram till den 26 september, skriver Expressen.

Aliu ska även betala 10 000 kronor i böter.

Kanadensaren, som Pantern lånade från Karlskrona HK, slår nu tillbaka.

"Om ni fortsätter att behandla mig så här har jag inget annat val än att gå ut och berätta om den rasistiska diskriminering jag har blivit utsatt för i Sverige av domare och personal i er liga", skriver han i ett uttalande.

Aliu menar att att han diskriminerats av domarkåren under sin tid i Sverige och att han särbehandlats när det kommer till utvisningar, rapporterar Expressen.

"Jag har videoklipp som styrker mina exempel. Jag ångrar vad som hände och vet att jag har bidragit till att det blev fel, men jag vet att jag inte startade händelsen och det som hände var inte i närheten av det som domarna och säkerhetsvakterna påstod hände ur deras synvinkel".

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons