4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

KHK tog en rättvis och viktig seger mot Skellefteå – Ledin provtränar

Karlskrona HK vann med 3–1 över Skellefteå och tog tre viktiga poäng i botten av SHL.
Segern grundlades i den andra perioden.
Nu kommer Per Ledin att provspel med klubben under veckan.
Karlskrona • Publicerad 9 december 2017 • Uppdaterad 10 december 2017

Annons

Första perioden präglades av ett relativt högt tempo där hemmalaget skapade de bästa lägena. Morten Madsen hade ett bra läge mitt i slottet. Sedan var det unge Linus Karlsson, som fick kliva in från start, som hade två bra chanser framför mål, men avsluten hade mer att önska.

Skellefteå ville spela med ett högt tempo och fick till en del långa byten. Men Johannes Jönsson spelade stabilt längst bak.

KHK fick verkligen utdelning i inledningen på den andra perioden. Joachim Rohdin tog ett snabbt skott som letade sig in mellan benen på Joni Ortio.

Det dröjde inte länge förrän tvåan satt där också. Ett mönsteranfall där Carl Persson satte pucken i nät. 3–0 kom av bara farten när Joseph Jonsson sprätte upp pucken i krysset.

Gästerna ökade sedan på trycket och hade lägen. När bara 22 sekunder återstod av perioden kom snöpligt 3–1-målet.

”Vi får se vilken form han står i. Han ska få chansen att visa upp sig”

Slutperioden blev ett enda långt krig där KHK stod upp fantastiskt bra. Morten Madsen missade ett rent friläge innan Joakim Lindström prickade ribban i jakten på en reducering.

Lagen drog på sig utvisningar på slutet och Saik tog ut målvakten med två minuter kvar att spela. Sex mot tre blev det de sista 30 sekunderna, men KHK höll undan och vann rättvist.

Per Ledin.
Per Ledin.Foto: MIKAEL FRITZON / TT

Efter matchen stod det klart att 39-årige Per Ledin kommer att provträna med Karlskrona HK under uppehållet.

– I den här situationen som vi befinner i så har vi valt att ta in Per Ledin under uppehållet för att se om han kan tillför gruppen något. En spelare som står för mycket energi, säger Ove Molin, tränare i KHK.

Ledin har varit klubblös den här säsongen. Nu får han ett try-out kontrakt.

– Vi får se vilken form han står i. Han ska få chansen att visa upp sig.

Björn SkarpsvärdSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.