Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Andersson hittade rätt – alltvåan nästa för OIK

Mattias Andersson sköt 2–1 för Olofström IK i tredje perioden mot Gislaveds SK och det målet gav spel i alltvåan för klubben.
Olofström • Publicerad 17 december 2017

Efter en tung start på säsongen så hittade Olofströms IK rätt till slut. I den sista grundserieomgången säkrade laget spel i alltvåan.
Efter en tung start på säsongen så hittade Olofströms IK rätt till slut. I den sista grundserieomgången säkrade laget spel i alltvåan.Foto: Bo Åkesson

– Gott att få avgöra och jag fick en fin passning från David (Norrman). När pucken satt i nät var det en härlig känsla. Vårt mål var att nå alltvåan och det har lyckats efter en svag inledning på serien, säger Andersson.

Annons

– Efter den mest becksvarta seriestarten jag varit med om har mörkret skingrats. Det blev till slut succé, trots att vi tappat spelare under hösten. Vi har släppt det negativa. Truppen har fokuserat på spelet och gjort detta väldigt bra, säger lagkaptenen David Norrman.

Tränaren Teemu Elomo var uppåt trots att spelet i matchen inte var det bästa inledningsvis.

– Vi hade sikte på alltvåan från början och har lyckats klara skivan med en suverän laginsats. Nu blir det träning tre dagar till innan ett kortare juluppehåll. Sedan är det dags köra igång och få ihop gänget på allra bästa sätt. Vi har krokar ute efter nya spelare för de vi tappat i höst. Ännu är dock inget klart, säger Elemo som hade synpunkter på dagens insats.

– Vi är som vanligt inte med i första perioden, men gör det sedan godkänt. I andra perioden visar killarna att det gäller jobba för att vinna. Jag tycker båda lagen försöker och åker mycket skridsko, säger Elomo.

OIK fick sämsta möjliga start då Gislaved redan i sitt första anfall sköt 0–1. OIK försökte och ville mycket, men spelet stämde inte och avsluten var mestadels utanför målramen. Laget fick chansen i powerplay på slutet, men kom knappt in i anfallszon.

I andra perioden hittade OIK rätt. Laget dominerade första tio minuterna helt. Flera fina möjligheter skapades och efter 5.46 kunde Wille Engrup dra målvakten och peta in 1–1. Andra delen av perioden bytte lagen chanser, men missar och bra målvaktsspel gjorde att ställningen förblev 1–1.

Hemmalaget startade aggressivt i tredje perioden och direkt kom ett skott i stolpen. Efter 3.03 krutade Mattias Andersson in 2–1 efter fin uppåkning och passning från David Norrman. OIK fortsatte att föra spelet första tio minuterna, men sedan var det mycket Gislaved. Det var nära kvittering, men Anton Johansson i hemmaburen var tät.

Sista två minuterna tog Gislaved ut målvakten, men OIK höll undan.

Rolf-Arne Kulle
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons