Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Andraplatsen klar – nu får Mörrum vänta

Det blir en oviss väntan för Mörrums Hockey.
5–3 mot HA 74 kan innebära spel i hockeyettan nästa säsong.
– Det hade varit jättekul, men först ska vi avsluta den här serien med att besegra Kalmar, sade tvåmålsskytten Joakim Sydegård.
Mörrum • Publicerad 2 april 2018
Joakim Sydegård och lagkompisarna i Mörrum får vänta på beskedet. Blir det spel i hockeyettan eller ej?
Joakim Sydegård och lagkompisarna i Mörrum får vänta på beskedet. Blir det spel i hockeyettan eller ej?Foto: Bo Åkesson

Sydegård kom på lån från Sölvesborg lagom till kvalserien. Uppdraget var att producera poäng. Det har han verkligen lyckats med och mot HA 74 drog han igång målskyttet med en styrning framför mål, och så skickade han in matchavgörande 5–3.

Då var det mindre än fyra minuter kvar av matchen och gästerna tryckte på för en kvittering.

Annons

– Jag är ju nästan äldst i laget så för mig spelar det ingen roll vem som gör målen längre, men det är klart det är ju fortfarande lika kul att sätta dit puckarna.

Han säger också att han tyckte att Mörrum förde matchen, men att laget aldrig fick lugn och ro i spelet.

– De fick några jobbiga mål, nästan direkt efter att vi fått tvåmålsöverlägen. Segern innebar också att Mörrum slutade tvåa i serien och nu blir det en oviss väntan på om klubben får spela i hockeyettan nästa säsong.

– Det är ingen idé att spekulera, det är inget vi kan påverka. Vi har gjort en grym säsong och jag är stolt över laget, säger assisterande tränaren Torbjörn Svensson.

Stolt var också tränaren Andreas Ernebrand.

– Vi skulle så gärna vilja fira det här nu, men det får vänta. Allt hänger nu på hur kvalet till allsvenskan slutar, den serien är bara halvvägs och det troliga är att gojset inte får något besked förrän den är slutspelad.

– Är det så så får det bli så. Det är bara att vänta, men vi har i alla fall gjort en bra säsong, säger Mörrumstränaren.

Jan-Erik MartinssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons