Årets bästa match av Asarum

Baklängesmål efter tre minuter mot ett allsvenskt motstånd.
Då reste sig Asarum och svarade för försäsongens främsta insats.
– En bra insats mot ett bra Kalmar, konstaterar tränaren Stefan Ekstrand efter 1–3-förlusten mot småländskorna.
Ayia Napa • Publicerad 23 mars 2018
Asarumstränaren Stefan Ekstrand var nöjd med laginsatsen mot IFK Kalmar.
Asarumstränaren Stefan Ekstrand var nöjd med laginsatsen mot IFK Kalmar.Foto: Bo Åkesson

Matchen spelades på en gnistrande grön matta i samband med de båda lagens träningsläger på Medelhavsön.

IFK Kalmar spräckte nollan efter bara tre minuter spel.

– De har ett bra djupledsspel och vi fick inte grepp på dem.

Det nyblivna allsvenska laget fyllde på med ytterligare ett mål innan den första halvleken var till ända.

– Vi hade problem med de fasta situationerna.

Asarums reducering tillkom även den via en fast situation. Jindra Van Reeden snappade upp en retur efter en frispark och såg till att ställningen var 1–2 efter 45 minuters spel.

– Den första halvleken var bra. Vi löpte enormt hårt och så länge vi orkade stod vi upp bra, förklarar Stefan Ekstrand.

Det uppoffrande spelet tog på krafterna som sinade en aning i den andra halvleken.

– Då bytte vi in friska spelare som också gjorde bra prestationer. Vi har en bra trupp i år och det är många som har lyft sig. Den här matchen var den bästa prestationen i år och för en del spelare var det nog den bästa prestationen i karriären.

Kalmars tredje mål blev det sista som noterades för dagen.

– En hörna som till slut blev till en straff på något märkligt sätt.

Asarum hade chanser till att reducera, bland annat Lova Hansson som var ytterst nära men ett samarbete mellan stolpen och Kalmarmålvaktens huvud hindrade henne från nätrassel.

Spelartruppen, 34 lirare, och ledargänget återvänder till Sverige på tisdag natt och är tillbaka på Asarums IP lagom till skärtorsdagen då uppladdningen inför spelet i landets näst högsta liga går vidare.