Avgörande kvalmatch väntar för Karlskrona

Karlskrona Handboll hade chansen att säkra en plats i slutkvalet till division 1.
Men det blev förlust mot GF Kroppskultur med 15–17.
– Det var tungt. Det var en helt annan match mot i måndags, säger Hilde Andersson.
Karlskrona • Publicerad 7 april 2018
Hilde Andersson, med nedsänkt huvud, deppar efter förlusten.
Hilde Andersson, med nedsänkt huvud, deppar efter förlusten.Foto: Staffan Lindbom

I måndags spelades den första matchen i semioff 3. Då vann Karlskrona med 22–18 på bortaplan. Då hade Karlskrona nio spelare i målprotokollet.

– Vi fick inte de lätta kontringsmålen som vi fick där uppe, säger Andersson.

När returen spelades i Karlskrona handlade anfallsspelet väldigt mycket om Hilde Andersson som själv gjorde åtta mål – mer än hälften av Karlskronas mål. För skottvilliga Andersson var det inte så konstigt.

– Jag tar ju skotten, men vi var lite för få som gjorde mål i dag.

Det var anfallsspelet som inte fungerade denna gång. 15 mål framåt är för lite, men tack vare ett fantastiskt försvarsspel så var det ändå match ända fram till slutsignalen.

Karlskronaförsvaret ser till att få stopp på en Kroppskulturspelare.
Karlskronaförsvaret ser till att få stopp på en Kroppskulturspelare.Foto: Staffan Lindbom

Efter en kvart var det 3–1, efter drygt 20 minuter 6–3 och i halvtid 7–6 så det var en målsnål tillställning.

I början av den andra halvleken gjorde Kroppskultur tre raka mål och nollade Karlskrona under sju minuter, men hemmalaget kom tillbaka och efter elva minuter var det 10–10. Med fem minuter kvar att spela var det fortsatt helt jämnt, 15–15. Strax efter kom 15–16 och när Karlskrona jagade en kvittering i matchens slutskede avgjorde Kroppskultur matchen.

Nu blir det en tredje och avgörande i Idrottshallen i Karlskrona på onsdag.

– Vi har varit där förr. Vi gillar att göra det spännande, säger Andersson.

Vinnaren i matchen går vidare till slutkvalet. Förloraren spelar i division 2 nästa säsong.

– Förhoppningsvis kommer vårt försvarsspel att avgöra.