Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Blekingejuniorer sköt hem SSM-medaljer

Det blev silver och brons för luftgevärsskyttarna och damjuniorerna Alva Hultgren, Eringsboda/Backaryd, och Joanna Engborg, Ringamåla, på Sydsvenska Mästerskapet.
Skytte • Publicerad 5 mars 2018
Foto: Hassan Ammar

Hultgren hade fina 409.5 på sina 40 skott och Engborg 405.2. Den senare sköt sedan 606.2 på 60 skott, men här var Hultgren inte med.

– Vi har här ett par juniorer som kan bli riktigt bra framöver. Det är skönt att det finns en återväxt, säger KA2:s och länets främsta i damklassen Emelie Fagerström.

Annons

Hon själv hade inte någon bra söndag i Alvesta med, för henne, svaga 402.9 respektive 607.1. Resultatet gav en fjärdeplats i damklassen där Halmstads Anna Norrman segrade med 618.2 poäng.

– Jag har skjutit kring Norrmans resultat ett par gånger. Det är också nytt att även damerna nu skjuter 60 skott. Jag fick inte riktigt grepp om geväret i dag, jag fick inte in rätt stående position, men så kan det vara ibland, säger Fagerström.

I Bromölla var det figurskjutning och det blev dubbelt KA 2 i topp i klass 4. Mattias Nordlander vann före Rikard Elmlund. Båda hade 27 av 30 träffar, men Nordlander hade fler innerträffar. Nordlander/Elmlund vann även den totala lagtävlingen med 54 träff.

I kikarklassen var det många med fulla 30 träff. Patrik Andersson, Bromölla tog första pris. På fjärde- och sjätteplats kom Robin och Staffan Lundin, Härnäs, som också hade 30 träff, men färre innerträffar.

Rolf-Arne Kulle
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons