Sport

Broström banar väg för blågult

Handboll Artikeln publicerades
HIF Karlskronas fysioterapeut Anders Broström (tv) ser tillsammans med läkaren Per Lindblom till att det svenska handbollslandslaget håller sig pigga och friska under VM i Tyskland.
Foto: Christine Olsson/TT
HIF Karlskronas fysioterapeut Anders Broström (tv) ser tillsammans med läkaren Per Lindblom till att det svenska handbollslandslaget håller sig pigga och friska under VM i Tyskland.

Svenska handbollslandslaget skördar framgång i VM.

En skadefri trupp är en stor anledning till succén.

HIF Karlskronas fysioterapeut Anders Broström ger spelarna optimala förutsättningar när han knådar de blågula.

Strömbehandling, nålar och massage.

Listan kan göras lång när stjärnorna i det svenska handbollslandslaget ska ses över och hållas i topptrim under rådande VM-turnering.

Att HIF Karlskronas fysioterapeut Anders Broström har ett finger med i spelet, eller rättare sagt tio, när det kommer till truppens nästintill fläckfria hälsostatus råder det inga tvivel om.

– Efter frukost blir det många behandlingar, huvudsakligen mjukdelsbehandlingar i form av massage, säger Broström som har ett minst lika hektiskt schema som spelarna.

– Sen är det träning och där är jag med och stöttar, tejpar och grejar, förklarar han.

På matchdagarna finns Broström tillhands såväl innan, under som efter spelets gång för att tillgodose spelarnas olika hälsobehov.

– Det är ytterst sällan som man kommer i säng innan klockan tolv på natten.

Att Broström tillsammans med övriga medlemmar i lagets medicinska team lyckats väl med sina uppdrag går inte att ta miste på.

– Jag har fått positiv respons från spelarna, vilket är väldigt roligt.

– Det var många som tyckte att det var synd när jag skulle åka hem, förklarar Broströms som tillsammans med fyra andra roterar i landslagets tjänst under turneringens gång.

– Jag var på plats i två och en halv vecka innan jag åkte hem i lördags, förklarar massören som har en egen verksamhet att ta hand om på hemmaplan.

Men det är något extra med landslagsuppdragen.

– Det är jättestort.

När nationalsången spelas innan matchstart är det så att håret reser sig på armarna.

Om det blir ytterligare inhopp är i dagsläget inte klart, men med såväl lagets som hans individuella prestationer i åtanke känns chanserna ytterst goda.

– Det hade varit väldigt roligt att få fortsätta, avslutar Broström.