Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Charlotte Gustavsson lämnar KHK

Charlotte Gustavsson lämnar Karlskrona HK.
Hon gör det med omedelbar verkan.
– Jag ville gå åt höger och klubben åt vänster, det här beslutet har växt fram sedan innan jul, säger Charlotte Gustavsson, som inte vill ge sig in i en vd-roll inom hockeyn igen.
Karlskrona • Publicerad 19 februari 2018 • Uppdaterad 20 februari 2018
Charlotte Gustavsson lämnar Karlskrona HK.
Charlotte Gustavsson lämnar Karlskrona HK.Foto: Marcus Palmgren

– Nej, nu får det vara bra med hockey.

Bakgrunden till avhoppet är att Charlotte Gustavsson och styrelsen har olika syn på klubbens utveckling under säsongen som gått och den framtida strategiska utvecklingen.

Annons

”Det stämmer, det är ett kritiskt läge för klubben, och då ställer jag min plats till förfogande. Så att styrelsen kan hitta en person som kan ta vid efter det arbete som jag påbörjat och kommit en bra bit med. Det är väldigt odramatiskt, och jag önskar självklart KHK all lycka framöver”, säger Charlotte Gustavsson i ett pressmeddelande.

Har du känt dig motarbetad i föreningen?

– Det beror väl på hur man ser det, jag har velat gå åt ett håll och styrelsen åt ett annat håll.

Så här säger KHK:s ordförande Tobias Larsson i pressmeddelandet:

”Vi är i ett prekärt läge där sporten behöver spela sig kvar i SHL och vi måste säkerställa ekonomiska licensen om fyra miljoner kronor i eget kapital. Beslutet kommer naturligtvis olägligt men vi respekterar dock Charlottes beslut och tackar henne för engagemanget under tiden i klubben och önskar henne all lycka i sin fortsatta karriär”, meddelar ordförande Tobias Larsson.

Tiden i Karlskrona HK, ett knappt år, blev inte alls vad Charlotte Gustavsson väntat sig.

– Nej, inte alls. Det här blev knappast något som vare sig jag eller styrelsen ville, men det är en skill också att veta när det är dags att kliva av. Jag drivs av energi och när man vill olika saker är det dags att kliva av.

Känner du att du sviker klubben i det prekära läge som det ändå är?

– Nej, jag kan gå rakryggad, jag har jobbat 24 timmar om dygnet sedan jag kom. Vi har fått en väldigt bra kostnadskontroll, vi har bytt arbetsmodell för det ekonomirapportsliga och det känns bra. Det som klubben behöver fortsätta med är intäkterna.

– Det är fortsatt biljettförsäljningen som har varit tuffast, publiken är svårflörtad och det tar tid att arbeta in en publikökning på uppemot 1500 personer, allt har gått så oerhört fort för KHK men det gäller att ha tålamod, säger Charlotte Gustavsson.

Annons

Hon kommer att se samtliga återstående matcher för KHK, men eftersom flyttlasset bär till Värmland så blir det troligen inte på plats i NKT Arena.

Styrelsen påbörjar nu rekrytering av ny klubbdirektör och samtidigt tillsätts en ledningsgrupp som kommer leda det operativa arbetet framåt, med stöttning av styrelsen.

Vad vill du Charlotte lämna över för budskap till din kommande efterträdare i KHK?

– Att systematiskt ta sig an uppgift för uppgift.

Vad händer nu?

– Jag har tre månaders uppsägning men har några bolagsstyrelseuppdrag som jag kan engagera mig mer i, när det gäller heltidsarbete så får det komma under våren, jag har inte haft en sekund över att tänka på det.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons