CIBK tappade ledningen – tvingas kvala

Carlshamns IBK hade ledningen med 3–1 i måstematchen mot Gnosjö IBK.
Det räckte inte.
Gnosjö vände och vann med 5–4 – och då tvingas CIBK kvala sig kvar i innebandytvåan.
Innebandy • Publicerad 16 mars 2018

Förutsättningarna inför matchen var att Carlshamns IBK behövde ta tre poäng för att passera Gnosjö IBK i tabellen. Seger och CIBK skulle slippa kvala sig kvar i innebandytvåan.

Och Carlshamn fick en bra start på matchen. Efter drygt fyra minuter gjorde Martin Berggren 0–1 och i det läget var CIBK på säker mark i tabellen. Det såg ännu bättre ut när Jens Oscarsson gjorde 0–2, men Gnosjö reducerade mindre än en minut efter det målet.

Före periodpausen skulle det ändå vara en tvåmålsledning för CIBK. Kristian Nilsson fixade det målet.

Men sedan var det Gnosjö som tog över och de vände till 5–3.

– Vi var det bättre laget under första halvan av matchen, Gnosjö var bättre i under andra halvan. Vi var sämst när det gällde, säger CIBK-tränaren Johan Olsson.

För CIBK väntar nu kvalspel. På fredag och söndag är det matcher mot Månsarp, där man sedan får fram ett sammanlagt resultat och vinnaren blir kvar i tvåan, som blev jumbo i CIBK:s serie.

– Jag tar hellre Månsarp än ett division 3-lag.

– Vi är ett bättre lag än dem. Detta ska vi klara, säger Olsson.