Sen vändning – Liljegren segerskytt för KHK

Två mål i slutperioden gav tre tunga poäng.
Viktor Liljegren blev segerskytt med bara 1.14 kvar av tredje perioden när Karlskrona HK vände 1–2 till 3–2.
KHK:s fjärde raka seger i hockeyallsvenskan.
Ishockey • Publicerad 11 oktober 2019

Matchen började allt annat än bra. Efter bara 1.19 satte förre KHK-spelaren Filip Cruseman 1–0 till Vita Hästen i powerplay och KHK fick slita ont i den första perioden.

Bland annat klarades ett 3–5-underläge i två minuter.

Efter drygt elva minuters spel i den andra perioden small det dock till när Linus Cronholm med ett mäktigt skott skickade in kvitteringen, ett resultat som stod sig fram till periodpausen.

I den sista perioden fick KHK på nytt en tung inledning. Arvid Ljung, som varit så bra i matchen, kunde inte hålla Istvan Bartalis ganska enkla avslut så efter 29 sekunders spel var det 2–1.

Jesper Persson fixade kvitteringen drygt halvvägs in i sista perioden, med ett handledsskott i powerplay. Och så kom avgörandet – Viktor Liljegren tog sig förbi en motståndare och från nära håll tryckte han upp pucken högt.