Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

”Jag blir bättre och bättre”

Efter en tung höst är Emelie Fagerström, KA 2 IF, tillbaka med besked. Hon sköt fina 619,3 poäng vid helgens dubbeltest i luftgevär i Eskilstuna.
– Nu är det bara att köra på igen och det är kul. Det är ännu roligare nu när även vi tjejer skjuter 60 skott, säger Fagerström.
Eskilstuna • Publicerad 23 januari 2018
Emelie Fagerström har haft en del problem med sitt nya gevär, men vid tävlingarna i Eskilstuna var hon tillbaka med besked. Resultatet 619,3 poäng är bland det bästa i landet.
Emelie Fagerström har haft en del problem med sitt nya gevär, men vid tävlingarna i Eskilstuna var hon tillbaka med besked. Resultatet 619,3 poäng är bland det bästa i landet.Foto: Staffan Lindbom

I den första omgången i Eskilstuna sköt Fagerström som hon gjort tidigare i höst. Det var 612,6 efter 60 skott och 406,3 efter 40.

– Jag har haft problem att få till det med nya geväret. Kolven har inte varit som på mitt gamla gevär och inte heller greppet. Nu har vi äntligen hittat ett bra grepp och jag hoppas att de fina resultaten alltid kommer framöver, säger Fagerström som tidigare har varit rankad bland landets tre–fyra främsta skyttar.

Annons

Söndagens 619,3 poäng är bland det bästa i landet. Lägsta serien var 102,0 och den högsta var 104,7. Även efter 40 skott var det en toppnotering med 414,2 poäng.

– Det är klart jag vill ha över 104 på varje serie. Jag blir bättre och bättre på att hålla koncentrationen efter att jag har haft problem med en axel, säger Fagerström som närmast har en GP-tävling i Karlskrona och sedan följer SM.

Rolf-Arne Kulle
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons