Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Falck ankare hos blågult i Minsk

Svenska bordtennislandslaget åker till Europeiska spelen i Minsk i juni med sikte på att knipa OS-biljetter.
"Det skulle vara helt underbart bra", säger herrarnas förbundskaptenen Peter Blomquist.
Bordtennisen • Publicerad 17 maj 2019
Mattias Falck är ute på nya landslagsuppdrag.
Mattias Falck är ute på nya landslagsuppdrag.Foto: Szilard Koszticsak

Vinnarna i lagtävlingarna, på dam-och herrsidan, samt i mixeddubbel får OS-platser. Från singelturneringarna får de tre bästa OS-biljetter.

"En mycket viktig turnering där vi är fokuserade på att nå maximal nivå och då är det att stå högst på pallen som gäller", säger herrarnas förbundskapten, Peter Blomquist, i ett pressmeddelande.

Annons

"Självklart siktar vi på vinst i lagturneringen vilket innebär att hela OS-upplägget med plats i både lag och singel (två spelare) är hemma redan ett drygt år före Tokyo – det skulle vara helt underbart bra."

VM-tvåan Mattias Falck är förstås ankare i laget, i vilket också hans dubbelpartner Kristian Karlsson samt Jon Persson ingår.

Damernas förbundskapten Peter Sartz hoppas också att damerna ska kunna ta någon OS-plats i Europeiska spelen genom att göra en maxinsats i turneringen i Vitryssland.

"Matilda Ekholm har länge visat den typen av maxkapacitet och har definitivt chansen att göra en stark insats i Minsk, både i singel och tillsammans med Mattias Falck i mixeddubbel", säger Sartz.

Europeiska spelen avgörs den 21–30 juni. (TT)

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons