Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

En dag på jobbet för Mörrum

Mörrum fortsätter att vinna hockeymatcher.
5-2 mot Mjölby var som en vanlig dag på jobbet.
– Det var ingen bra match, men vi gjorde vad vi skulle, det var det viktiga, sade lagkaptenen Dave Lindarv efter slutsignalen.
Mörrum • Publicerad 21 januari 2018
Adam Ingvarsson var en av Mörrums målskyttar i fullträffen mot Mjölby.
Adam Ingvarsson var en av Mörrums målskyttar i fullträffen mot Mjölby.Foto: Bo Åkesson

Lindarv fick lämna isen i början på den andra perioden mot Kalmar efter ett matchstraff och var nu tillbaka riktigt spelsugen.

– Ja, nu var jag ju utvilad dessutom säger han med ett leende. Skämt åsido, jag tycker att vi gör en bra period i dag, de andra två är inte godkända.

Annons

Det han tänker på är period ett när hemmalaget visserligen hade ett klart övertag men där laxarna ändå slarvade betänkligt i passningsspelet.

– Vi kom inte upp i tempo, jag vet inte om det kan bero på att vi varit lite kort om folk på de senaste träningar på grund av alla sjukdomar. Det kan ju vara så.

I mittperioden kom målexplosionen när laget gick ifrån till 4–0.

– Då gasade vi rejält, sade tränaren Andreas Ernebrand.

De sista 20 minuterna skulle Mörrum bara gå ut och stänga matchen, precis som laget brukar göra hemma på Jössarinken, men den här gången så höll inte den planen. Mjölby reducerade i boxplay och tryckte dit ytterligare en puck innan de första tio minuterna var till ända.

– Vi blev stressade av deras boxplaymål, men jag tycker att vi höll ihop det rätt bra ändå, sade Mörrumstränaren.

Han säger också att det finns trygghet i spelet och det är en av anledningarna till att Mörrum kan vinna matcher utan att spela på topp.

– Ja, jag tycker det. Vi har en tydlig spelidé och alla tror på den, sedan kan det hända att det blir lite stressat ibland under matcherna. Det viktiga är att inte drabbas av panik när det är lite motigt och det har vi inte gjort.

Segern mot Mjölby var lagets tionde raka hemmaseger.

Jan-Erik MartinssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons