Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

FK Karlskrona spelade ut Asarum i snöväder

FK Karlskrona var på ett strålande målhumör när man mötte Asarum i snöyran på Rosenholm.
Nio mål svarade de för, Asarum gjorde inget.
KARLSKRONA • Publicerad 24 februari 2018 • Uppdaterad 25 februari 2018
Joel Karlsson gjorde två av Karlskronas nio mål.
Joel Karlsson gjorde två av Karlskronas nio mål.Foto: Conny Pettersson

– Vår målsättning innan matchen var att svara för ett bra passningsspel, högt tempo och hålla nollan. Och det tycker jag vi lyckades med rätt bra, säger Anders Torstensson, tränare i FK Karlskrona.

Det hade bara gått sju minuter av matchen när Karlskrona skaffat sig en ledning med 2–0. Och värre skulle det bli.

Annons

– Visst var det skillnad mellan lagen, men 9–0 hade jag inte räknat med. Så mycket har jag aldrig förlorat med tidigare. Men det finns en förklaring, vi är inte i fas med säsongen. Det ska vi vara om två månader. Då kommer ytterligare en nigeriansk spelare till oss. Han är klar om cirka 14 dagar, säger Mats Andersson, ny tränare i Asarum.

Anders Torstenssons Karlskrona verkar dock vara på god väg mot serieformen i division 1.

– Som det såg ut mot Asarum var det väl bara passningsspelet i första halvlek jag har lite synpunkter på. Å andra sidan rättade vi till det i andra halvlek. Då fungerade det mesta.

Karlskronaspelarna hade full fokus på det de gjorde, trots att Rosenholms konstgräs var snötäckt under större delen av första halvlek.

4–0 var mer än godkänt i ”väglaget” som rådde. I andra delen av matchen blev det ännu högre tempo från hemmalaget. Och målen trillade in med jämna mellanrum.

– Det var starkt av oss att hålla fokus hela matchen. Och roligt att hålla första nollan i träningsmatcherna, säger, Sebastian Halle som tog över efter Philip Olsson som vaktade Karlskronaburen i första halvlek.

För Asarums del kommer spelet framledes med all säkerhet att bli bättre. Med fem A-truppsspelare borta mot välspelande och bra FK Karlskrona kan det bara bli bättre för division 2-laget.

Conny Pettersson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons