Sport

TV: Vilken pärs! HIF klart för kval mot Hallby

Handboll Artikeln publicerades
Linus Fernebrand och Nicklas Grundsten i HIF Karlskrona.
Foto: Andreas Hillergren/TT
Linus Fernebrand och Nicklas Grundsten i HIF Karlskrona.

HIF Karlskrona var i brygga och under en längre stund även utanför spel i handbollsligan kommande säsong.

Men laget, mycket tack vare målvakten Uros Tomic och Johannes Sandgren, vände på steken och fixade kvalplatsen på egen hand i den andra halvleken. Seger 32–25 till slut.

Segern var av yttersta vikt eftersom AIK besegrade IFK Kristianstad.

HIF Karlskrona hade stora problem med att komma till rätta med Hammarbys utgrupperade försvarsspel. Underläge 12–14, samtidigt som AIK tidigt kopplade grepp på Kristianstad i kampen om att inte åka direkt ur handbollsligan.

Nu vann AIK med 26–22 och därmed var HIF Karlskrona tvingat att minst klara oavgjort hemma mot Hammarby.

När Uros Tomic spikade igen målet kombinerat med att HIF Karlskrona, men främst Johannes Sandgren, hittade nycklar att låsa upp Hammarbys försvar… då kom vändningen.

En vändning som till slut blev till en säker seger.

HIF kommer nu att ställas mot Hallby i bäst av fem matcher om vilket av de två lagen som spelar i handbollsligan kommande säsong.

 

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.