En urstark andraperiod av Frölunda dödade matchen.
Läs Blekingesports direktrapportering i efterhand.
Göteborg • Publicerad 7 december 2017
Johannes Jönsson kämpade tappert i KHK:s förlust borta mot Frölunda.
Johannes Jönsson kämpade tappert i KHK:s förlust borta mot Frölunda.Foto: Bjˆrn Larsson Rosvall/TT

Karlskrona HK:s gameplan borta mot Frölunda var klar, laget skulle försvara sig med näbbar och klor och ta vara på minsta lilla chans till omställning. I början lyckades laget bra trots att Frölunda hela tiden etsade sig fast i bortalagets zon.

– Vi kom med vår gameplan och vi får våra lägen i den första perioden som vi måste förvalta bättre, säger KHK:s tränare Ove Molin efter matchen.

Han pratade särskilt om de två frilägen KHK fick i den första perioden där Filip Cruseman missade pucken på det ena och där Johan Mattsson i Frölundamålet räddade Joachim Rohdins skott från höger. Mål där och matchen kanske hade fått en annan utgång.

– I stället gör de mål på ett av deras mindre farliga lägen och då får de luft.

Max Friberg styrde in sitt första för säsongen bakom en chanslös Johannes Jönsson som gjorde sitt yttersta för att hålla Karlskrona HK kvar i matchen. Men inte heller Jönsson orkade stå emot när Frölunda bara växte i den andra perioden. Hemmalaget skapade långa tryck och hindrade KHK–spelarna från att åka ut och byta.

Max Friberg gjorde sin två första mål för säsongen.
Max Friberg gjorde sin två första mål för säsongen.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

– Det tar otroligt mycket på krafterna att bara spela försvarsspel och den andra perioden tar död på oss helt enkelt.

Men det var inte trycket från Frölunda som ledde till mål utan det var individuella misstag. Vid 2–0 misslyckades KHK med en undanrensning och vid 3–0 tappade laget helt bort Ryan Lasch vars mål kändes som den klassiska spiken i kistan.

– Jag tycker ändå att jag ser tendenser från spelarna att de aldrig ger upp och trots att vi inte skapar särkskilt mycket tar vi oss i kragen i den tredje perioden.

Henrik Nilsson och David Printz hade en svettig afton.
Henrik Nilsson och David Printz hade en svettig afton.Foto: Bjˆrn Larsson Rosvall/TT

Där gjorde Frölundas Victor Olofsson 4–0 efter en fin soloräd, ett mål som inte direkt var avgörande för matchen. Carl Persson tröstmålade för Karlskrona HK men i slutändan blev det en mörk kväll för gästerna i Scandinavium.

– De är bättre än vad vi är i kväll och den andra perioden tog så oerhört mycket kraft från oss. Nu åker vi hem och tar hand om kropparna för att kunna ta tre poäng hemma mot Skellefteå på lördag.