Sport

Förlust – men mycket var bra i Asarum

Mjällby Artikeln publicerades

Det blev som väntat en tuff match för Asarum när Växjö DFF gästade Strandvallen.

Men trots en 0–2-förlust fanns det många positiva saker med insatsen.

Asarums IF fortsätter att testa krafterna mot tufft motstånd. Under lördagen ställdes laget mot allsvenska Växjö DFF och det blev en kämpig eftermiddag för det blåklädda.

– Jag tycker det såg hyfsat ut. Det är andra matchen, med många nya spelare och mot ett väldigt bra lag, säger Asarums Sofia Olsson.

Sofia Olsson är ett av Asarums nyförvärv inför säsongen och hon bildade mittlås med ett annat (Linnea Johansson) mot Växjö DFF.

– Jag brukar inte spela mittback, men det gick helt okej. Jag tycker inte att de skapar så mycket i den första halvleken.

Sofia Olsson, nyförvärv från Kalmar visar att hon blir att räkna med under säsongen.
Foto: Bo Åkesson
Sofia Olsson, nyförvärv från Kalmar visar att hon blir att räkna med under säsongen.

Sofia Olsson dirigerade den blå försvarsmuren i den första halvleken och visade verkligen att hon blir en viktig pusselbit i Ekstrands lagbygge.

– Hon gör en mycket bra match tillsammans med Linnea i mittlåset, säger Stefan Ekstrand.

Bollen var förvisso på Asarums planhalva stora delar under matchen, men trots det stora bollinnehavet skapade gästerna inte särskilt många målchanser.

– De bollarna som kom över backlinjen plockade Hanna (Andersson) in ganska enkelt.

Men i en snabb omställning i mitten på den första halvleken gav Växjö DFF lite mera utrymme och då small det. 0–1 placerades in snyggt i det bortre hörnet. Målet stressade dock inte Asarum som fortsatte försöka spela upp bollen genom backlinjen.

– Det blev en bra genomkörare och jag är jättenöjd med hur tjejerna tacklade matchen och motståndet. Jag tycker att vi har fått besked att en del saker vi gör fungerar mot lag på en högre nivå, säger Stefan Ekstrand.

Samtidigt som försvaret i Asarum var svårgenomträngligt hotade laget framåt med snabba omställningar. Lova Hansson och Mathilda Nilsson fick två bra chanser i matchen och med lite tur hade slutresultatet kunnat vara något annat än 0–2.

– Vi vill vara det spelförande laget, men i en del matcher den här säsongen så kommer det nog att se ut så här och då är det bra att vi får möta bra motstånd, säger Sofia Olsson.

På vänsterkanten debuterade även Olivia Johansson från Glimåkra och med fredagens presentation av det nigerianska nyförvärvet Ayinde Halimatu så har Ekstrand fått in sina tre etablerade spelare.

– Vi är i stort sett klara med truppen nu och jag är väldigt nöjd med den. Vi har en större och bredare trupp. Jag tror att vi har alla chanser att klara av och hävda oss i elitettan med det här laget.

Olivia Johansson fick visa upp sig i Asarumströjan.
Foto: Bo Åkesson
Olivia Johansson fick visa upp sig i Asarumströjan.