Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Förre KHK-transatlanten stängs av fem matcher

Rögleforwarden Matt Carey stängs av i fem matcher och får böta 26 019 kronor för huvudtacklingen på Malmöbacken Carl-Johan Lerby i Skånederbyt i SHL.
Ishockey • Publicerad 13 mars 2019
Redhawks Carl-Johan Lerby blir liggandes på isen efter tackling av Matt Carey under tisdagens match i SHL mellan IF Malmö Redhawks och Rögle BK i Malmö Arena.
Redhawks Carl-Johan Lerby blir liggandes på isen efter tackling av Matt Carey under tisdagens match i SHL mellan IF Malmö Redhawks och Rögle BK i Malmö Arena.Foto: Andreas Hillergren/TT

Matt Carey, som gick till Rögle från Karlskrona HK under säsongen, missar därmed alla åttondelsfinalmatcher samt en eventuell första kvartsfinalmatch. Det är första gången på 25 år som Rögle spelar slutspel i SHL eller elitserien.

Ishockeyförbundets disciplinnämnd anser att tacklingen riktades direkt mot huvudet, med stor kraft, var respektlös och medförde stor skaderisk.

Annons

Carey fick matchstraff vid situationen, men sade efteråt att han försökte göra en regelrätt tackling.

Lerby skadades och återkom inte mer i matchen. (TT)

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons