Sport

KHK nyförvärv: Kalle Miketinac och Daniel Norbe

Karlskrona Artikeln publicerades
Timon Leinonen.
Timon Leinonen.

Mikael Aaro har tackat nej till en fortsättning i Karlskrona HK.

Aaro ersätts nu av J20-tränaren Arto Miettinen, som skrivit tvåårskontrakt, blir ny assisterande tränare vid sidan om Ove Molin.

Tredje man i tränarteamet blir nye målvaktstränaren Timo Leinonen.

KHK avslutar samarbetet med målvaktstränaren Anders Palm. Det meddelar klubben i ett pressmeddelande bara timmar innan föreningen bjuder in till silly season i NKT Arena.

Mikael Aaro har två säsonger som spelare och två säsonger som tränare bakom sig i KHK. Senaste sejouren var som assisterande tränare i klubben de två senaste SHL-säsongerna.

– Mitt beslut att tacka nej till en fortsättning i klubben har växt fram med tiden och det finns olika anledningar till mitt beslut. Det har varit två lärorika år med klubben i SHL. Det har varit lite” vin och vatten”, med det menar jag att vi varit serieledare till att ligga i botten. Personligen har åren varit mycket utvecklande för mig och jag har fått arbeta med det jag älskar, säger Aaro i pressmeddelandet.

Första nyförvärvet presenterat: Kalle Miketinac.

Andra nyförvärvet: Daniel Norbe, Tingsryds AIF.

Tredje nyförvärvet: Linus Karlsson, Karlskrona HK, J20.

Förlängning av kontrakt: Joseph Jonsson.

Anders Palm har varit klubbens målvaktstränare i fem år, han har varit med på resan upp i och ur SHL.

– Blandade känslor och såklart mycket tråkigt. Staden, klubben och fansen har gjort det lätt att trivas, kommenterar Palm.

Klockan 18 i dag har Karlskrona HK bjudit in till silly season-träff för att presentera nyförvärv för både herr- och damtruppen.