”Har vi kommit hit för att skämmas?”

Tre raka förluster och underläge med 2–6 mot Willands IBK.
Då reste sig Olofströms IBK och gjorde sex raka mål – och vann till slut med 9–7.
Kristianstad • Publicerad 22 februari 2018
Mattias Mikkonen gjorde tre mål för OIBK.
Mattias Mikkonen gjorde tre mål för OIBK.Foto: Lena Ehring

Efter några förluster har Olofströms IBK tappat delar av sitt försprång till lagen efter topp fyra i tabellen. Plötsligt är kvalplatsen mot allsvenskan i farozonen så därför var matchen mot nästjumbon Willands IBK väldigt viktig.

Men OIBK fick ingen vidare start i matchen och efter ungefär halva matchen var det nattsvart. Då hade Willands ledningen med 6–2. OIBK-tränaren Andrej Jovic tog timeout och frågade sina spelare: ”Har vi kommit hit för att skämmas?”

Samtidigt vaskade han om i formationerna och gjorde ett målvaktsbyte, in med Kim Torikka och ut med Kim Wiberg.

– Jag ville få i gång laget.

Det fick han. Mattias Mikkonen reducerade i powerplay när han gjorde sitt andra mål i matchen. Det var början på en mäktig OIBK-vändning. Alexander Zoric gjorde 6–4 mindre än en minut efter powerplaymålet.

– Vi började springa, vi jobbade färdigt i defensiven och vi tryckte på högre upp i banan.

I den tredje perioden gjorde OIBK tre mål på 50 sekunder – och hade tagit ledningen med 7–6!

– Det är Olofström i ett nötskal, konstaterar Jovic.

Till slut vann OIBK med 9–7 sedan Mattias Mikkonen gjort sitt tredje mål med halvminuten kvar att spela.

Segern betyder att OIBK nu har sex poäng ned till tabellfemman Röke IBK och sju till sexan Lagan IBK som väntar i helgen.