Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Henrikssons fina finalfacit i fokus

My Henriksson, 15, Ringamåla SKF, visade att hon är bland Sveriges tre–fyra främsta juniorer på pistol, då hon gick till final i internationella Swedish Cup samtliga tre tävlingsdagar.
SKYTTE • Publicerad 8 januari 2018
Ringamålas unga pistolskytt My Henriksson, 15, sköt sig till final samtliga tre dagar vid Swedish Cup i Sävsjö.
Ringamålas unga pistolskytt My Henriksson, 15, sköt sig till final samtliga tre dagar vid Swedish Cup i Sävsjö.Foto: Rolf-Arne Kulle

– Det var klart bättre än väntat, för målet var att ta sig till final en dag. Nu sköt jag 369, 364 och 362 i grundomgångarna, berättar hon.

Swedish Cup är Sveriges största tävling i luftgevär och pistol. Total var det 560 skyttar med från tio nationer. Blekinge hade ett 15-tal skyttar med.

Annons

My Henriksson var enda skytt som tog sig till final. De åtta främsta i varje klass tog finalplats.

I pistolens veteranklass (utan finalskytte) visade Karlshamn UPSK:s Ulf Petersson klassen genom seger första dagen och sedan silver både dag två och tre med resultaten 371, 364 och 362 poäng.

Första dagen var My Henriksson, som har hjälp av Ragnar Skanåker med träningen, fyra i grundomgången, men blev sedan bara åtta i finalen. I andra finalen ledde hon efter de fem inledande skotten, men till slut blev det sjunde plats.

Sista dagen var den bästa och efter tio inledande finalskott ledde Henriksson. Efter de tio första skotten är det utslagning efter varje tvåskottsserie. Ringamålaskytten darrade sedan lite och blev sexa.

– Jag är ändå otroligt nöjd, för det var höga resultat hela tiden i grundomgångarna. Det känns att jag utvecklas hela tiden och får fina träningsråd av Ragnar.

– Det var synd att jag inte kunde ta en pallplats sista dagen, för det var bara en tiondel som skiljde när jag åkte ut. Det blir snart fler chanser och jag ser framåt med tillförsikt, säger Henriksson, som tränar fem–sex dagar i veckan.

Ronnebys Tobias Håkansson var runt 15:e plats i herrarnas pistolskytte alla tre dagarna. På herrsidan i luftgevär var Gammalstorps Johan Yngveson främste länsskytt med 611,9, som högsta resultat. I den klassen behövdes drygt 620 poäng för final. Emelie Fagerström, KA2, hade 409.5 som främsta och det var tre poäng från final.

Juniorerna Joanna Engborg, Ringamåla och Alva Hultgren, Eringsboda/Backaryd, noterade 408,4 och 406,9 och här låg finalresultatet samtliga dagar strax över 412 poäng.

Rolf-Arne Kulle
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons